+31 (0) 534326972 | info@dowhydrauliek.com | Chroomsteden 21 7547 TL ENSCHEDE

Hydraulisch systeem Inversion

KMG zit niet stil en ontwikkeld in een razend tempo 2 geheel nieuwe attractie’s.

De eerste attractie heeft de naam Inversion meegekregen. Het is een 12 persoons attractie die zeer spectaculair wordt. De beweging is enigzins als bij een Frisbee, echter nu gaat de gondel in zijn geheel over de kop. Ook kunnen de armen waaraan de stoelen bevestigd zijn 360 graden draaien. Voor ons betekent het een zeer mooie opdracht omdat er veel hydraulische aandrijvingen in gebruikt worden die door ons op maat gefabriceerd worden.

-De instapvloer wordt met 4 dubbelwerkende   telescoopcilinders omhoog en omlaag bewogen, direct hieraan   gekoppeld vindt dan de beweging van de 4 hekcilinders plaats   via een  hydraulisch verdringersysteem.
-Iedere stoel is voorzien van sluitbeugelcilinder waardoor de   sluitbeugel een traploze vergrendeling heeft. Ook dit is een   maatwerkcilinder voorzien van diverse kleppen en het geheel   is zeer compact uitgevoerd.
-Het opbouwen gebeurt met een tweetal grote opbouwcilinders.
-Voor het remmen van iedere gondelarm (3 stuks) wordt ook 
  gebruik gemaakt van een op maat gemaakt hydraulische   remunit die 3 remschijven bediend. Het speciale van deze unit   is dat deze steeds 360 graden meedraait, waardoor hij door   ons zo gemaakt is dat er geen lucht in het systeem kan   toetreden. Het reservoir is daartoe flexibel en luchtdicht   uitgevoerd.
De eerste Inversion is bedoeld voor de Nederlandese markt.

De tweede machine heeft de naam High Swing meegekregen. Dit wordt een echte familie-attractie en het zal er van een afstand zeer spectaculair uitzien als je daar hoog in de lucht rondzweeft. Voor ons betekende deze opdracht het op maat maken van een aantal zware opbouwcilinders en een systeem waardoor de attractie exact op de plaats gemanouvreerd kan worden. Deze machine zal in Nederland en Belgie gaan draaien.

Wij hopen natuurlijk dat van beide machines er wereldwijd veel verkocht zullen worden, net als nu het geval is met een flink aantal andere attractie’s.